Etikett082-västervik
Läst 6233 ggr
anecar
2016-01-01, 19:43

HEMMA Ankarsrum Bortsprungen Katt 23/12

Förhandsgranskning av bild 1 av 4
Förhandsgranskning av bild 2 av 4
Förhandsgranskning av bild 3 av 4
Förhandsgranskning av bild 4 av 4

Ankarsrum Säterivägen. Ludde, svart hankatt borta sen den 23/12. Kortrakad päls på magen efter operation för en månad sedan. Reflexhalsband med pingla och namntub, men det kan han ha tappat. Hittar någon detta är det också av intresse vart det hittats. Har du varit bortrest över julen, snälla titta i utrymmen där han kan ha blivit inlåst, garage, bodar och dylikt. Han ligger nog gömd nånstans, kan vara skygg för främmande människor. Har som mest varit ute i 2-3 dagar, så nu måste något ha hänt, instängd, död ? Snälla ring, vill bara veta var han är, död eller levande.

(kontaktuppgifter borttagna eftersom katten nu är hemma). / eskils, medarbetare

eskils
2016-01-01, 22:38
#1

Här finns bra tips på vad du kan göra.

Här finns länkar till fler kattsöksajter, i avdelning 3.

Viktigt att vara ute och leta noggrant och aktivt de första dygnen, i synnerhet tidig morgon och sen kväll! Använd ögon och öron och rör dig lugnt och tyst. Katten kan ha blivit instängd någonstans eller bortjagad av en större katt eller hund. Väldigt vanligt att katter blir instängda, så leta noggrant i bodar, garage osv!

Ställ ut doftande favoritmat nära hemmet tidigt på morgonen och på kvällen/natten, så inte fåglarna äter upp den. Sätt upp massor med efterlysningslappar i området, helst med bild och löfte om hittelön och lägg lappar i brevlådorna i närområdet. Ring polisen och anmäl, tel 114 14, och fråga om någon ringt och anmält honom som upphittad. Kontakta även katthem och annonsera i lokaltidningen.

Är katten ID-märkt och ägarregistrerad hos DjurIDeller Sverak med aktuell adress och tel.nr? Obs man bör kryssa i rutan att de får publicera ens kontaktuppgifter, för att en ev upphittare ska kunna se direkt vem som äger katten. I DjurID kan man också anmäla om katten är bortsprungen.

Ålder? Kastrerad?

Kolla på http://idhund.se/ och se om de har ngt sökekipage i närheten som ev. kan hjälpa er. Idhundar är utbildade på att söka efter bortsprungna katter och hundar.

Skriver ortsnamnet först i rubriken, så syns det bättre.

Hoppas Ludde kommer tillrätta!

annebeate
2016-01-02, 09:56
#2

Förutom uppsatta efterlysningslappar lägg lappar i brevlådor, locka med hittelön.Be omkringboende kolla sina förråd och andra utrymmen.Kolla med veterinärer runt om ifall de fått in honom.Efterlysning med bild i tidningen på orten och på Blocket kan ge resultat. Fortsätt lägg ut på olika kattsajter. Fortsätt leta ute efter honom! Försök få tag i en ID-hund, flera katter har hittats tack vare hjälp av id-hund, gå in på nätet och läs om var ID-hund finns i ditt län. Så viktigt att man är mycket aktiv i sökandet. Hoppas du mycket snart har honom hemma igen. ❤️

anecar
2016-01-03, 20:07
#3

När jag kom hem idag satt Ludde i hallen och väntade. Efter 11 dagar är han äntligen hemma. :)

eskils
2016-01-03, 21:43
#4

Glad nyhet, tack för att du berättar! 🙂🌺

Tar bort tel.nr och skriver HEMMA i rubriken.

Det är trevligt om de som annonserar här sedan berättar hur katten kom tillrätta, som ett tack för hjälpen med söktips och hållna tummar. Andra kan då ha nytta av dessa erfarenheter.

Uppkatten
2016-01-03, 23:28
#5

Om du tror att han har varit instängd (d v s utan mat) de här dagarna så bör du mata igång honom väldigt försiktigt. Teskedsstora portioner (blöt-)mat varannan timme ca, samt kontakta veterinär för råd och handledning. Katter är känsliga för svält, mkt känsligare än vad t ex människor och hundar är. Vad man är rädd för är att de börjar utveckla ett tillstånd som heter fettlever och som är mkt allvarligt.

Men härligt att höra att han är hemma igen! ❤️

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Jassan
2016-01-03, 23:33
#6

Åh, vad kul att höra! Grattis! ❤️

https://jazzans.wordpress.com/

annebeate
2016-01-04, 17:19
#7

Härligt!😊

Tarotstollan
2016-01-05, 23:53
#8

Underbart!🙂

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

martdat
2016-01-21, 11:42
#9

nice :)

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

Upp till toppen