Etikett151-nyköping
Läst 7293 ggr
Kisen bengalkatt
2015-01-27, 14:29

Nyköping BORTSPRUNGEN KATT, på väg mot STOCKHOLM?

Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Bengalkatten "Kisen" eftersöks i Nyköping med omnejd. Kisen är renrasig bengalhanne 10 år och försvann i samband med flytt efter bara två veckor. 

Kisen är guldbrun med stora svarta fläckar och stort sökpådrag görs med spårhund och utställda dygnet runt bevakade kattfällor. Hjälp med observationer av Kisen tas tacksamt emot. MMS-foto på katt som kan vara Kisen önskas till 0739-036940

Sörmlands Nyheter skrev om Kisen 26 januari 2015

martdat
2015-01-27, 16:07
#1

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

martdat
2015-01-27, 16:08
#2

Tänk även på att annonsera i dagstidningar då alla inte har internet.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

Uppkatten
2015-01-27, 17:13
#3

Vad ledsamt att han ännu inte är hemma. Hoppas verkligen att ni får ett avgörande tips snart. ❤️

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Sajtvärd för Djurskydd i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

martdat
2015-02-25, 17:15
#4

Är kissen hemma`? hoppas kan man ju

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

Kisen bengalkatt
2015-03-12, 13:48
#5

Fortfarande bortsprungen, tyvärr.  

Kisen har setts i Nyköping vid hamnen, två gånger på en månad! 

OM det nu var han.  Katten var väldigt avsmalnad och hade väldigt kamouflerad täckning.

Uppkatten
2015-03-12, 16:13
#6

Kan du få hjälp med att upprätta en matningsstation vid hamnen? Kan någon mata regelbundet där vid ungefär samma tid varje kväll under någon vecka? Bra att ställa ut mat och vatten när det börjar skymma så fåglarna inte tar maten. Bra också om matningsstationen ligger lite skyddat, t ex invid ett buskage eller invid en vägg. Använd mat som doftar mkt och gott, t ex tonfisk eller grillad kyckling (rensa dock bort alla ben eftersom tillagade kycklingben kan skada kattens mag-tarmsystem allvarligt).

Äter någon vid matningsstationen så är nästa steg att försöka ta reda på VEM samt att ev. sätta ut en sk kattfälla där. Kanske kan man ropa på honom varje gång man ställer dit mat så han lär sig att ropet betyder mat? Kanske kommer han då till slut när man ropar?

Håller tummarna!❤️

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Sajtvärd för Djurskydd i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Kisen bengalkatt
2015-03-12, 21:49
#7

Tusen tack för tips!   

Mat är utställt idag och imorgon blir det påfyllning:-)

Blir svårt att hålla samma tid varje dag, kanske, men ska ändå försöka få till en rutin. 

Råkar äga en kattfälla - vet inte när man ska ställa ut den. Borde man låta matning pågå några dagar kanske, för att han ska stanna kvar och börja känna sig trygg. Fällan måste ju kontrolleras ofta och det kan bli knepigt att få till innan vi fått bekräftat att det verkligen är Kisen. Jag tror verkligen att det kan vara min katt, men inkommande tips har ibland verkat felaktiga då vi kollat upp katten, tyvärr. Man orkar inte jobba hur mycket som helst och det går inte - ändå skulle man vilja göra ALLT  varje gång observation inkommer av katt som kan vara Kisen:-)

Uppkatten
2015-03-13, 06:46
#8

Man gör rätt olika med fällor som jag har förstått det. En del ställer ut fällan direkt. Andra upprättar en matningsstation först under ett antal dagar och sedan ställer de dit fällan. Man kan också kombinera metoderna och mata både i och bredvid fällan utan att ha fällan laddad. Sedan när katten blivit lite van vid fällan och man har tid att vakta fällan så matar man enbart i fällan + har den laddad. Bra om du ställer fällan lite skyddat t ex invid ett buskage eller längs med en husvägg. Ha den gärna övertäckt med en filt (men ha ingen filt eller liknande inne i fällan då det kan påverka fällans funktion negativt). Se till att filten du täcker över med inte heller påverkar fällans funktion. Ha också en lapp utanpå fällan där det står: varför fällan är utställd, telefonnummer till den som ställt ut fällan samt en uppmaning att omedelbart ringa dig om det t ex är en katt i/vid fällan. Ställ mat på ett LITET fat längst in i fällan. Viktigt att fatet verkligen är litet så att fällans funktion inte påverkas. Använd gärna tonfisk eller grillad kyckling utan ben som lockbete. Snitsla en väg in i fällan genom att t ex hälla ut tonfiskspad som en "stig" in. En del lägger in torkad kattmynta i fällan för att göra den riktigt attraktiv för katten. Sitt gärna i en bil i närheten av fällan när den är laddad för att ha uppsikt över den. En infångad katt kan bli väldigt stressad och då är det bra om man finns i närheten så katten inte får sitta onödigt länge i fällan. Se till att fällan inte går upp när du förflyttar den med katten i. Du ska inte försöka få över katten i t ex en transportbur (om det nu är rätt katt du fångat), utan ha katten i fällan fram till dess att du befinner dig inomhus med fällan igen. Är det fel katt du fångat så kolla att den mår bra innan du släpper ut den igen. Försök ha en plan för hur du ska agera om du fångar en sjuk/skadad eller sannolikt hemlös katt. En sådan katt bör man inte bara släppa ut igen. Är det rätt katt du fångar så bör han sannolikt till veterinär så snart som möjligt. Ha en plan för detta. Han kan behöva vätskas upp, kollas upp, samt få specialfoder/"måltidsföreskrifter". Har han gått ner kraftigt i vikt så är det risk att t ex levern påverkats och en sådan katt kan det vara mkt känsligt att "mata igång" igen (s k refeeding syndrome). Du behöver då få instruktioner för hur du ska göra och katten måste kollas noga över tid. Håller tummarna för er!!!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Sajtvärd för Djurskydd i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

kattöga
2015-03-13, 16:47
#9

Åh, vad jag håller tummarna för att Kisen ska få komma hem snart! Har sett hans efterlysningar länge nu på nätet. Hoppas, hoppas och håller tummarna! 🌺

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Kisen bengalkatt
2015-04-10, 20:01
#10

Kisen är fortfarande borta. En fundering jag har är om det kan ha varit han som på något sätt tagit sig till Södertäljebron. En katt sågs där vid E4an i samband med en broöppning, därav fanns möjligheten att ta en bild med mobilen. Katten är väldigt lik Kisen, men bilden är tagen på långt håll. En konstnärlig kattvän har testat att göra en mönstermatchning mellan den så kallade "bro-katten" och "Kisen" och hon tyckte det var klockrent att mönstret stämmer.   Just då detta hände hade vi fått in en observation i Nyköpings hamn där vi kände oss övertygade om att det var Kisen, därför ville jag inte tro att "bro-katten" var Kisen när vi var honom på spåren i Nyköping och kollade alltså inte upp detta tips ordentligt, men åkte dit och satte upp några lappar i alla fall. Vad tror ni? Lägger in en bild här på "bro-katten".

Uppkatten
2015-04-10, 22:47
#11

Det är synd att fotot av bro-katten är taget på så långt håll.  Det finns onekligen likheter men jag är trots det tveksam… Detta eftersom jag även tycker att det finns skillnader i mönster, men det är svårt att avgöra vad som ev. kan bero på kattens hållning, solblekt päls, otydligt foto o s v… Vad du kan göra är ju dels att annonsera efter Kisen i närheten av där bro-katten sågs. Men du kan också sätta upp bilder på bro-katten och fråga om någon vet var den katten hör hemma. Kanske t om knacka dörr någon helg. Vore ju värdefullt för dig att få veta om bro-katten bor där i närheten, där fotot togs. Skulle du få veta att bro-katten bor i närområdet där så kan du ju fokusera på andra tips om var Kisen ev. har setts.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Sajtvärd för Djurskydd i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Upp till toppen