Annons:
Etikettallmänt
Läst 40625 ggr
Alexej
3/11/09, 2:20 PM

Första gången här?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Välkommen till Kattpolisen.ifokus! Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Men många av katterna har haft en ägare och ett hem. Vi på Hittekatter.ifokus får många nödrop från förtvivlade kattägare som saknar sin katt och vill ha hjälp.

De senaste åren har allt fler katthem öppnat en egen hemsida, många har egna efterlysningssidor. Samtidigt har många katthem inte resurser för att leta efter en ägare till en ej id-märkt katt. En upphittad katt kan därför ofta omplaceras efter två veckor i karantänen. En kattägare till en ej id-märkt katt har mycket små chanser att återfå sin bortsprungna katt.

Men vad ska en kattägare göra som letar efter sin katt? Det finns tusentals efterlysningsannonser lite överallt. Katthemsidor, Blocket, kattsajter osv.
Det var då vi fick idén till en nationell kattsökarsajt. En sajt där alla kattägare kan annonsera efter sina saknade katter och samtidigt en möjlighet för alla katthem, polisen och privatpersoner som söker ägare till en upphittad katt att kontrollera saknade katter.

iFokus har gett oss möjlighet att starta Kattpolisen.ifokus. En sajt som ska hjälpa alla som på olika sätt har med hemlösa katter att göra.

Kattpolisen är en annonssajt för bortsprungna katter. Men det är helt okay att privatpersoner också lägger in en annons om en upphittad katt.

-----------------------------------------------------------------------------------------

DU SOM SÖKER DIN KATT

Du som söker din katt kan skriva en egen annons om din katt. För att kunna skriva här måste man vara medlem på iFokus. Att anmäla sig tar bara några minuter och är gratis.

  • Bli medlem genom att klicka på Logga in högst upp t. h., därefter på Bli medlem. Fyll i och spara dina uppgifter. Klart!
  • För att skriva en efterlysningsannons (=tråd) om din katt klickar du på Skriv nytt inlägg högst upp i den blå kolumnen t.v. 
  • Fyll nu i de vita rutorna. Rubriken ska börja med platsen där katten försvann, så här t ex: Jönköping  Svartvit katt försvunnen.
  • I rutan Välj grupp väljer du antingen rätt stad eller rätt län. Finns inte din stad med i listan välj då närmaste stad eller rätt län.
  • I den stora vita rutan beskriver du din bortsprungna katt så noga som möjligt. Ange kattens färg, ålder/storlek, ras, kön, kännetecken, hur man bäst kan nå dig (t ex mobilnummer), men framförallt var katten försvann eller sågs senast.
  • Obs! Skriv också om katten är kastrerad, om den är ID-märkt med chip eller örontatuering, om märkningen är registrerad hos SKK (=DjurID) eller Sverak. (Skriv inte reg.numret) Viktig information är också om katten är innekatt eller van utekatt, och om den sprang bort från sitt hem eller från t ex en kattvakt.
  • Bifoga helst en eller flera bilder av din katt. Bilden lägger du in genom: Bifogad fil.
  • En tråd per katt gäller här! Skriv alltså alla dina kommande kommentarer om din katt i samma tråd. (Starta INTE en ny tråd varje gång du vill berätta något…)
  • Du hittar alltid tillbaka till din annons/tråd genom att klicka på: Mina inlägg i vänstra kolumnen.
  • Snälla, har du hittat din katt: skriv i tråden att katten kommit tillrätta. Beskriv gärna hur det gick till - det är ditt sätt att tacka för hjälpen här! Glad
  • Andra frågor lägger du under kategorin: 01. Frågor och allmänt
  • Det finns en kategori - 02. Solskenshistorier
    Skriv gärna en berättelse i den när din katt har hittat hem. Solskenshistorier vill vi alla läsa och det kan vara en stor tröst till andra som letar efter sin katt.
  • Det är bara genom att hålla sajten aktuell som vi kan hjälpa andra hemlösa och bortsprungna katter.

---------------------------------------------------------------------------------------

DU SOM HAR HITTAT EN KATT

  • Gå in i rätt kategori i kolumnen till vänster och leta bland efterlysta katter där. Vi har försökt dela upp Sverige i län och tillhörande större städer. Katter kan gå långt eller kanske hamna i ett flyttlass. Kolla därför inte bara under en stad utan också under tillhörande län. Ligger hitteplatsen nära en länsgräns kolla också efter annonser i det angränsande länet.
  • Vi har skrivit en artikel: Har du hittat en katt? Där hittar du många råd och tips.

Om vi så bara lyckas återförena en enda katt med sin ägare har vi lyckats med mycket. 🌺

Men vi kommer bara att lyckas om vi alla hjälper till och gemensamt använder oss av kattpolisen. Sprid reklam om sajten till alla andra du känner!

----------------------------------------------------------------------------------------

(Denna text skrevs av Alexej 2009 och redigerades lätt av eskils 2014 och 2016.)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Hawknestgrove
3/23/09, 5:57 PM
#1

Så trevligt! Detta blir en ny favoritsajt!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

emjon
3/27/09, 2:43 PM
#2

De här kan nog bli en mycket bra sajtGlad

Ju mer jag lär känna av människorna dessto större blir kärleken till djuren

destiny
3/28/09, 9:14 AM
#3

Om jag fattar det rätt är sajten bara för bortsprungna katter, inte för upphittade?

Alexej
3/28/09, 10:15 AM
#4

Ja, egentligen. För det finns så mycket fler hemlösa katter än bortsprungna. samtidigt skadar det inte att lägga in en annons om en upphittat katt från en privatperson. :)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Denna kommentar har tagits bort.
hittadjur-se
5/18/09, 11:44 PM
#6

Jättebra sajt vi kämpar oxå med försvunna, bortsprungna och upphittade djur på vår sajt. Får man tipsa om den? ;-)

Annons:
Hawknestgrove
5/19/09, 12:53 AM
#7

absolut! Sprid budskapet!!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

hittadjur-se
5/19/09, 3:21 PM
#8

www.hittadjur.se säger jag då  ;-)

Mysan59
5/20/09, 2:45 AM
#9

I den här sajten går jag också med…

[Cuyo]
5/20/09, 1:20 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Hej jag vill gärna komma in och säga några ord om det här med Kattpolisen,jag tycker det här är toppen att vi får öppna en tråd om det här,men hur många är det som jobbar aktivt med att hjälpa dessa hemlösa katter idag,och inte bara skriver om hur man ska göra för att bli av med dom här problemen,jag vet att det är många av er kattägare och djurvänner som lägger ner mycket jobb på det här,men tyvärr så räcker inte vi till vi behöver mer hjälp och det nu för annars så klarar vi det inte som det är nu idag med alla hemlösa katter som blir mer och mer.

 Hej Cuyo som läger ner mycket tid att jobba aktivt med det här. 

Här kommer en bild på Mersos katter som har det bra idag,och som jag lade ner mycket arbete på för att GBG kommun ville skjuta,jag har mer att berätta om den här episoden som slutade lyckligt tack vare min envishet .

Hawknestgrove
5/20/09, 3:17 PM
#11

JA just i detta sammanhang, så kan ju du berätta, hur viktigt det är med idmärkning!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

[Cuyo]
5/20/09, 10:46 PM
#12

Hej Gunilla som du vet så fick dom på Meros lite pengar av Else på Djurens Samarittjänst att idmärka och kastrera dom här katterna,och den svarta katten ni ser på bild som nu är 10 år tror vi idag.

  Hej Cuyo som vill tillägga att den här kvinnan har hjälpt mej mycket med råd om hur man jobbar med katter,och det man inte visste det fick man lära sej hos henne när man var där och hälsade på.

Hawknestgrove
5/21/09, 8:12 PM
#13

ja och kära ELSE var ju så noga med att idmärka även de kissarna. Så det var en lyckträff!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
ingeborgmaria
5/26/09, 1:31 AM
#14

Jag har försökt lägga in om en upphittadf katt jag har . Men det verkar inte fungera. Hittar inte någonstans mina inlägg.

Är inloggad men det kommer upp att man ska ha särskild behörighet för att kunna se inlägg. Alltså vet jag inte varken om mina inlägg kommit in eller om jag fått svar. Ska inte under några omständigheter behålla katten någon längre tid. Och har varken tid eller lust attt lägga ner mer tid här. Jag får se om jag kan hitta ägaren på annat vis den närmaste veckan.

Vet inte om detta hamnar någonstans men ville isåfall bara påpeka hur utomordentligt dåligt jag tycker detta är.

Hawknestgrove
5/26/09, 10:21 PM
#15

jag ser det. MEn vad har hänt? Du ska inte ha särskild behörighet för att se inlägg som är vanliga. Det finns vissa avdelningar enbart för oss Medarbetare, det stämmer.

MEn lägger du upp under respektive geografisk avdelning, så sak du kuna se det sedan. Du kan inte redigera efter en timme, det stämmer.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Alexej
5/27/09, 5:36 PM
#16

Ingeborgmaria, det enda ställe du har skrivit är i tråden: Försvunnen svart katt, startat av annepetra.

Men jag startade en egen tråd till katten som du hittade:

Trafikskadad katt utanför Hässelholm!

Skulle vara bra om du kan visa upp en bild på katten. Har du problem med det, pma mig gärna.

Vi på kattpolisen har bara skapad sajten för att lättare kunna hitta en försvunnen katt. Men det betyder inte att vi kan trolla fram ägaren till den upphittade katten du har, vi kan bara hjälpa till.

Har du kopierat en massa lappar med bilden på katten och hängt upp överallt. Annonserad i tidningen? Kontaktad alla katthem i närheten? Lycka till!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Hawknestgrove
5/27/09, 10:16 PM
#17

nu har du fått min vanliga email, så jag kan hjälpa dig att lägga in bilden om du vill

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Dalila
7/2/09, 9:35 PM
#18

nu har jag lagt en annons på hittadjur.se också får hoppas det blir en lyckosträff och någon hör av sig om lille Kasper…

å mitt lilla hjärta var kan du va:(

[emelie94]
7/20/10, 4:20 PM
#19

Hur tar man bort sitt inlägg för jag laa upp ett inlägg om min katt som var bortsprungen men nu är hon tillbaka och jag vill ta bort inlägget så hur gör jag ???

Hawknestgrove
7/22/10, 3:58 PM
#20

vi löser det om du skriver i tråden

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
[kallforsv13]
11/28/11, 12:36 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Upphittad Svart katt 23/11 - Järna

Denna katt hittades mellan Starrbäcken och Kallfors i Järna onsdag 23/11.

Är troligen under 1 år och mycket tillgiven. Chip- och öronmärkning saknas.

Har nu fått ett reflexhalsband med vårt telnr utifrån råd Polisen.

Hör av dig på tel 070-7477329 du som äger katten !

Hawknestgrove
11/30/11, 4:36 PM
#22

JAg tar mig friheten att flytta detta till rätt geografiskt område, om jag tror rätt, så är det Södertälje?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Hawknestgrove
3/26/12, 2:00 PM
#23

Puttar upp detta. OCh ni som vill skriva om bortsprungen/upphittad katt, skriv INTE i just de inläggen som har den geografisk rubriken. Välj om råde och starta en NY tråd om varje djur separat.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Hawknestgrove
3/26/12, 4:16 PM
#24

Jag kommer att göra så här, de inläggen som läggs "fel" flyttar jag på så de får eget. Det är inte av ovänlighet, utan på grund av att det blir för rörigt annars.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

jla8312
7/11/12, 12:42 PM
#25

Ystad, Sövde, Blenta kläckeri… vit o svart lurvig 9 mån. hankatt med navel bråck som kännetecken, mkt tillgiven o kelen, innekatt som slank ut tis. kväll 10/7-12. lyssnar till namnet Tatte. ring Jeanette 0707711319 dygnet runt…

Hawknestgrove
7/11/12, 11:18 PM
#26

#25 Lägg din efterlysning på den avdelning där den ska vara! SKÅNE ska det ligga under!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

stjärnflickan
12/16/13, 11:37 PM
#27

Jag hade lagt en annons om försvunnen katt, men den har kommit hem nu och jag kan inte radera annonsen. Hotmail-adressen funkar inte, mailen bouncade tillbaka och hittar inga adresser i Om sajten

Annons:
pirri17
6/6/14, 9:04 AM
#28

Jag läste om en kvinnlig kattägare som hade en kattunge som försvann i 15 år och kom tillbaka hem igen när hon redan hade en annan katt. Så nu har hon 2 katter!

Brunett

martdat
12/31/17, 9:11 AM
#29

putt

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

[[eskils_]]
12/31/17, 11:47 AM
#30

Om din katt är bortsprungen är det en bra idé att lägga en efterlysning både här i Kattpolisen och i den nya stora söksajten VILSE.NU. På båda ställena finns goda råd och tips för hur du kan göra för att återfinna din katt.

[[eskils_]]
1/29/18, 5:53 PM
#31

Puttar upp den här instruktionstråden och påminner om 3:e punkten uppifrån:

Rubriken ska börja med platsen där katten försvann, så här t ex:

Jönköping  Svartvit katt försvunnen.

Det är alltså viktigt att skriva ortsnamnet först, för annars riskerar det att inte synas i listan t.v. över försvunna katter.

Denna kommentar har tagits bort.
martdat
4/19/18, 7:27 AM
#33

puttar upp

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

V
7/31/21, 11:09 AM
#34

Hej,
Jag vill ta bort en annons men med konto som jag inte äger/raderat, kan ni ta bort denna. Då personlig känslig information ligger ute på nätet i denna annons.
Mvh
V.

Annons:
[[eskils_]]
7/31/21, 11:58 AM
#35

#34: Det är bara Sajtvärd och Medarbetare som kan ta bort efterlysningar, dvs Martdat och Lena.

Klicka på fliken "Om sajten" uppe t.v. och välj därefter en av dessa två eller båda. Klicka sedan på "Kontakta" bredvid kuvertet t.h. Då kommer det fram en ruta där kan du skriva till dem i ett personligt Meddelande.

Upp till toppen
Annons: