Annons:
Etikettsolskenshistorier
Läst 37282 ggr
Alexej
2012-02-16 20:43

Mamma Grå var 3 år på rymmen!

Äntligen en solskenshistoria! Mamma Grå hittades efter nästan 3 år på rymmen.

Det hela började med att Fagdu sommaren 2008 hittade en kattfamilj i Lund nära hennes arbetsplats som levde under några baracker.

Då var det kattmamman, 4 ungar och en hane (ev. kattpappan). En unge försvann tyvärr och jag vet inte vad som hände med hanen sedan.

Kattmamman hamnade till slut hos mig tillsammans med sina tre ungar. Ninja, en svart hona, Fjantis, en svarttabby och Hybris, en gråtigrerad kille med vit.

Jag hade kattfamiljen hela vintern men fick aldrig någon kontakt med Mamma Grå. Jag bor på landet och har utekatter och litade inte på att Mamma Grå skulle stanna hos mig så jag sökte ett jourhem för henne. Min dotters ena katt behövde komma ut och banta så vi bytte katt och Mamma Grå flyttade till Vänersborg till en lägenhet på 3.våning. Men redan samma kväll ringde min dotter mig. Hon hade kommit in i köket och Mamma Grå hade pressat ut sig genom vädringsfönstret och stod ute på fönsterblecket. När hon såg min dotter hoppade hon ner och var borta när min dotter sprang ut på gården.

Som tur var Mamma Grå vant att leva ute och var nu både id-märkt och kastrerad. Vi satt upp en massa lappar, anmälde till polisen och la ut hennes bild på olika kattsajter. Inget!

Hennes döttrar är kvar hos mig, Fjantis fattar aldrig kattluckan och lever ute i stallet. Men på sommaren (när dörren är öppet) kommer hon in och storkelar. Svarta Ninja är mycket inne men vill inte att jag klappar henne. Hybris som blev helt tam var mycket ute på sina rundor. Men en dag kom han inte tillbaka. Tyvärr, men det är så det kan bli för utekatter.

Ibland tänkte jag på Mamma Grå och hur det hade gått för henne. Där hon försvann finns det ett stort villaområde och många utekatter.

För 10 dagar sedan fick jag ett mail:
Såg att du har tappat bort din katt, men annonsen är från 2009, så jag undrar om det fortvarande är aktuellt? Såg en precis likadan katt på blocket i Vänersborg att någon hade hittat den. Dom letade efter ett nytt hem till katten.

Kollade Blocket annonsen och där stod det:
Vi har en grå ungkatt som flyttade in på vår uteplats i slutet av sommaren. Den är så fin, svagt randig och gröna stora ögon. Den är glad, snäll men är skygg så den behöver någon med lite tålamod i början. Den gillar att bli klappad och spinner högt och ljudligt.
Nu måste vi försöka hitta ett kärleksfullt hem till Lilla Grå nu när vintern kommit och det är kallt. Skulle vilja att den kom till ett hem där den kan få krypa ihop och känna sig trygg inomhus och bli kelad med.
Vi har hund och katt själva så vi kan tyvärr inte behålla den.

Tog kontakt med upphittaren och vi fångade in katten. Och idag var jag hos veterinären med henne och det är MAMMA GRÅ!!!

3 år äldre, lite tamare men med lika vackra ögon:)

Så ser till att kastrera era katter plus att de är id-märkta!!

Tidigare trådar om kattfamiljen:

1. http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d715987b9cb46221d0697a2-upphittad-kattfamilj-i-norra-lund-clueless

  1. http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d71589ab9cb462227068647-hem-sokes-till-kattungar

  2. http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d714fbab9cb46222d0616d0-soker-nytt-hem-for-mamma-gra?discussions-1

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Hawknestgrove
2012-02-17 18:34
#1

Tack Snälla Alexej för en underbar solkenshistoria!!! Länka gärna på FB hit också!!!! Visste inte att MAmma Grå var e just den katten…..Skrattande

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Denna kommentar har tagits bort.
Upp till toppen
Annons: