Annons:
Etikettallmänt
Läst 33495 ggr
Alexej
7/6/10, 5:52 PM

Djureländet på semesterorten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Semesterfirare konfronteras ofta med temat djurskydd t.ex. genom att hemlösa katter och hundar finns nära hotellet eller stranden i hopp om att få lite mat eller ett vänligt ord. Inte sällan matar den djurvänliga turisten dessa djur. Men när semestern tar slut kommer frågan upp hur det ska gå med djuret och hur man bäst kan hjälpa.

                         *    

Vad kan du göra för att hjälpa och förändra?

Inställningen till djur och djurskydd i utlandet är väldigt olika beroende av religiösa, kulturella och traditionella vanor. I många länder spelar djurskyddet ingen stor roll. Det gäller för hundar och katter men också djur inom lantbruket.

  • Planera din semester t.ex. genom att i förväg leta efter adresser till djurhem. Kanske du kan hjälpa där istället för att bara ligga på stranden. Stöd det lokala djurhemmet med pengar eller djurfoder.

  • Bojkotta alla uppvisningar där djur är inblandade. Du vet aldrig vad som händer med djuren bakom dörren. Det gäller allt från tjurfäktning, djurparker, och fotografering tillsammans med söta djurungar. Utan inkomster blir uppvisningar med djur ointressanta  för djurplågare. Samma gäller för alla turistnöje som häst-, åsna-, kamel- och elefantridning. Dessa djur är ofta bara slängvaror för ägaren.

  • Reagera. Finns det hemlösa katter och hundar vid ditt hotell prata med personalen - helst med ägaren själv. Ge information om kastrering. Ett hotell utan nöjda gäster är ingen bra reklam. Förklara att du kommer att rekommendera deras hotell om det visar sig att hotellet har kastrerat "sina" katter och hundar. Många hotell har egna sajter där du kan skriva en recension.

  • Funderar du om du kan ta ett djur med dig hem informera dig noga om alla bestämmelser innan. Alla djur i utlandet kan bära på smittsamma sjukdomar och måste vaccineras och behandlas direkt hos en veterinär på semesterorten.

  • Ser du fall av djurvanvård eller misshandel blunda inte! Ta bilder, pratar med personer på plats, gör en anmälan hos polisen och kontakta konsulatet. Kanske inte det ändrar så mycket men om många klagar och anmäler blir myndigheterna tvungna att reagera. Berätta om vanvården till din resbyrå och ansvariga för arrangerade semesterutflykter.

  • Var noga med maten! Undvik produkter från djur oavsett om det handlar om ägg eller kött. Undvik restauranger som erbjuder exotiska rätter med djurprodukter. Du vet aldrig hur djuret hade det…

  • Köp aldrig souvenirs framställda av djurprodukter.

Det är du som har makten att hjälpa och förändra för hjälpsökande djur.

Använd dina bilder och dokument och skicka dem till myndigheter, konsulater, djurhem/djurföreningar, resebyråer, hemsidor, vänner och Youtube. Blunda aldrig. Det är vi som kan förändra livet också för djur i utlandet.

Adresser till djurskyddsorganisationer i utlandet hittar du t.ex. här: http://worldanimalnet.org/new.asp

Jag har inte lagt in några bilder. När jag letade efter passande bilder mådde jag bara illa. Bilder av döda våldtagna hundvalpar, kalvembryor för gourmeter, levande katter och hundar med stora fiskehakar genom näsan - kastas i vatten för hajfångsten, så många grymma bilder.

Fast det finns också positiva bilder på hotellkatter. Löpsedelsbilden kommer från en hotellanläggning på Fuerteventura i Spanien.

Filmen är från "semesterparadiset" Mallorca, tyvärr på tyska.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
NaimaG
7/6/10, 8:36 PM
#1

Tack för tipsen. Vi kommer inom ett par år, när hunden våran inte finns med oss, börja resa och tanken är att även kunna hjälpa djur, vilda som tama under resorna så tipsen du gav är en bra bit på vägen.

Hawknestgrove
7/6/10, 11:14 PM
#2

JA fruktansvärt… Jag och mitt X bodde ett år i Spanien, och man blev till slut nästan avtrubbad av att se alla döda djur vid vägarna.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

essut50
7/10/10, 8:16 PM
#3

Stackars alla djur, man blir så ledsen.

" En smula nyfikenhet håller oss unga"

"Hjärtat är lyckligast - när det slår för andra"

Pärsson
1/19/12, 9:56 PM
#4

"GRÅTER"

Moppie
10/27/13, 4:05 PM
#5

Ursch! Blev riktigt ledsen när jag såg hunden sitta fast uppe i trädet 😭

Moppie och kaninerna, Hästen, Hunden  och alla andra djur <3 Fiver <3 Pepsi <3 Luna <3 o Alla andra djur <3 <3

Upp till toppen
Annons: